Herendi Galéria

Mottó:

”Hiszen igaz ,hogy a művész szellemileg egyre magasabbra tör , de az ember maradjon a háttérben. Öröme csupán a munka legyen.” Paul Cézanne

 

A  Fény-Arany műhely története

A Herendi Galéria családi vállalkozásának története több generációra nyúlik vissza. Apánk és nagyapánk az aranyozó - restaurátor, valamint az oltárépítő faszobrász tevékenységet hagyta ránk. Cégünk 1954 óta foglalkozik aranyozással és restaurálással Szombathelyen.

Az aranyozás technológiája - melyet ma is hasonlóképpen csinálunk - régebbi, mint a Mózes könyveiben leírt munkák. Technikájuk a ma is alkalmazott poliment- fényaranyozásnak felel meg. Ezt a komplikált technikai felkészültséget igénylő tevékenységet végezzük aranyozás, restaurálás során műhelyünkben.

Hagyományos kézi technológiával, valódi arany és műarany felhasználásával. A több mint 50 év gyakorlata garancia a szakértelemre, és a kiváló minőségre.

 

Vállaljuk templomi oltárok, szobrok, szószékek, orgonák, köztéri szobrok, képkeretek, csillárok, pótlását, aranyozását és díszítő festését.

Tevékenységi körünket 1983 óta képkeretezéssel, művészkellékek értékesítésével bővítettük.

2005-től társultunk a bécsi Art-Decor céggel, azóta közösen állunk az ausztriai megrendelők rendelkezésére is.

 

Jelentősebb munkáinkat a Műemlékvédelmi Felügyelőség hozzájárulásával és együttműködésével készítjük. 

Képkeretezés szolgáltatásunk alapjául szolgálnak a külföldi partnerek kiváló minőségű anyagai, melyeket kiemelkedő esztétikai érzékkel használunk vásárlóink megelégedésére.Elérhetőségek

Herendi Kft.

9700 Szombathely,
Mártírok tere 10.
Telefon: 36302264278
E-mail küldése
Herendi Kft. - Magyar